Bitcoin Exploderen naar een andere All-Time High Boven $24.000

Bitcoin groeit met sprongen. Op 19 december 2020 explodeerde Bitcoin naar een nieuw record van $24.210 op Coinbase en andere grote cryptobeurzen, omdat de volatiliteit ervoor zorgde dat de weekendstieren nog steeds dominant zijn.

Het vlaggenschip van de crypto zette een nieuwe all-time high neer, omdat de markten veel verrassingen bleven leveren in de weekendhandel. De gegevens van Tradingview toonden aan dat BTC/USD zijn deze week vastgestelde recordniveau overtrof en $24.210 op Coinbase bereikte alvorens iets te corrigeren. Op het moment van schrijven zweeft de crypto tussen $23.950 en $24.100.

De volatiliteit was beduidend hoog aangezien de vorige hoogte van $23.805 net weggaf voordat de weerstand weer eens binnenkwam. Op basis van de gegevens uit het orderboek van de beurs zijn de verkopers klaar voor $24.000 en het gebied vormt momenteel een psychologische barrière die door de stieren wordt aangevallen.

Een marktanalist twitterde terwijl hij de hernieuwde energie in de BTC-markten zorgvuldig bekeek:

“Laten we gaan, weer een hoogtepunt in het weekend?”

Voorlopig is 18.500 dollar nog steeds de steun om naar te kijken. De laatste beweging boven de $24 zet een trend voort die zich de afgelopen weken heeft ontwikkeld, waarbij aanzienlijke prijsacties plaatsvinden tijdens het weekend in plaats van strikt in de loop van de week.

Bitcoin-ruil kopen en verkopen van gebieden (wit = meer orders). Bron: Materiële Indicatoren
Vandaag, in de tussentijd, roepen experts op tot voorzichtigheid van de traders die zeggen dat kritische steun nog steeds aanzienlijk lager ligt op de bitcoin chart op $18.500. Eén analist vatte het samen:

“Zulke verticale rally’s zijn niet lang houdbaar. Er zal dus op een gegeven moment een correctie plaatsvinden. Echter, voorspellen wanneer het gebeurt is ieders gok, aangezien Bitcoin gemakkelijk kan oplopen tot $30.000 en dan een correctie van 30% kan zien”.