Bitcoin i ekstreme grådighedsniveauer, der ikke er set siden juni 2019-rally

Bitcoin Fear and Green Index viser ‘ekstreme grådighed’ niveauer, der ikke blev set i over et år, da BTC steg til $ 16.000. Hvad foreslår det?

Bitcoin har haft de sidste par uger med imponerende prisstigninger der registrerer nye årlige højder. Da prisen rørte $ 16.000 timer siden, er samfundet blevet alt for optimistisk ifølge en populær måling kaldet Fear & Greed index. Historien viser imidlertid, at lignende scenarier kan føre til stejle prisfald.

Ekstrem grådighed overtager BTC

Det er sikkert at sige, at Bitcoin er kommet ind på et tyremarked efter at have fået over $ 5.000 på omkring en måned. Bortset fra at male sin højeste pris siden januar 2018 udvidede den primære kryptokurrency også sin dominans over de alternative mønter betydeligt.

Som det typisk sker, har kryptokurrency-samfundet fulgt og bifaldt BTC’s imponerende prisydelse. Den populære tv-vært Max Keizer forudsagde $ 28.000 pr. Mønt, mens Digital Galaxy CEO Mike Novogratz sagde, at Bitcoin lige er kommet ind på sit “store tyremarked.”

Frygt og grådighed indeks understøtter også den positive fortælling. Den populære overvågningsressource beregner forskellige typer data, herunder volumen, undersøgelser, sociale medier og volatilitet, og giver investorernes generelle følelser over for det nuværende Bitcoin-markedslandskab.

Det endelige resultat kan variere fra 0 (ekstrem frygt) til 100 (ekstrem grådighed). Som grafen nedenfor viser, ligger indekset dybt i feltet “ekstrem grådighed” med en score på 90.

Derudover indikerer “Bitcoin-euforien (positivitet)” fra analysefirmaet Santiment, at de 2-timers vægtede sociale sentimentlys for nylig også nåede en 12-måneders højde. Virksomheden sagde, at da BTC steg over $ 14.000 for et par dage siden, steg det generelle “følelse på sociale platforme.”

Kunne grådighed være dårlig?

Selvom Gordon Gekko i 1987’s klassiske film Wall Street prædikede, at “grådighed er god, grådighed er rigtig, grådighed virker,” er det måske ikke tilfældet med F & G-indekset og den ekstremt positive stemning, i det mindste ifølge historien.

Sidste gang, indekset viste et så “ekstremt grådighed” -antal på 90 eller derover, var i juni 2019. Det kom efter endnu et imponerende ben, der resulterede i BTC’s årlige højde på $ 13.900. Det, der fulgte, var dog helt det modsatte af, hvad samfundet forventede. I de næste par uger kunne BTC ikke opretholde sit niveau og efter en skarp nosedive dumpet under $ 10.000.

Som sådan er det værd at bemærke, at F & G-indekset ikke er en passende prisindikator. Tværtimod kan det betyde en potentiel tilbageførsel.