Hur lång tid tar det till Mine 1 Bitcoin?

Det coola med Bitcoin är dess pris. Från nivån på FOMO, JOMO och användarflöde under de senaste åren spelar pris och vinst mest betydelse. Tekniken är sekundär. Men för de angelägna, särskilt de som dras av tech över vinst, är det bara naturligt för dem att fråga och lära sig om aspekter på Bitcoin Era som formar efterföljande processer.

När allt är det det mest populära myntet, den första digitala tillgången som inledde blockchain och det mest likvida myntet som stöds i de flesta kryptohandelsramper.

Bitcoin som plattform är en rörelse

Det är den inhemska valutan, BTC, är elektroniska pengar och lagrar av värde.

På 9 300 dollar kan det vara frestande för en att starta en karriär inom Bitcoin-gruvdrift och börja stapla Satoshis. Hur lång tid det tar att bryta ett block, och insatsen som det tar för varje Bitcoin att släppas beror naturligtvis på många faktorer.

Kryptoutrymmet har utvecklats och Bitcoin-gruvdrift är nu, tydligt, kommersialiserat. Det finns jättar med djupa fickor som gör vad som krävs för att bryta mynt från områden med de bästa erbjudandena – miljömässigt och ekonomiskt.

Beroende på vad Bitcoin-gruvarbetaren försöker uppnå kan det ta cent att bryta Bitcoin efter ett sekel, eller investera och tjäna en Bitcoin efter ett par minuter.

Tjäna är ett incitament som syftar till att anpassa gruvdriftens mål till nätverkets mål och lösa ett komplex datavetenskapsproblem som kallas Byzantine Fault Tolerance (BFT). Det betyder att pris- och kedjeförhållanden spelar en stor roll för att bestämma tid och hastighet.

Återigen finns det inget riktigt sätt att bryta bara 1 Bitcoin. Just i de tidiga stadierna av den tredje epoken tjänade en framgångsrik gruvpool (vi måste vara realistisk) endast 6,25 BTC som kompensation för datorkraft för ett granskat block. Och det är konkurrenskraftigt. En gruvarbetare vinner det inte hela tiden.

De kan bryta Bitcoin och vinna 6.25 BTC, eller ingenting. När de missar försöker de igen tills de har tur. Med över 1 miljon ASIC-gruvarbetare är chansen att en rigg vinner ett kvarter en miljon (i bästa fall) men ökar när de går ihop.

Gruvbassänger finns där som en del av det udda spelet. Ju starkare den är, desto högre är chansen och vice versa. Tyvärr finns det inget sätt att praktiskt ta sig runt Bitcoin-gruvdrift utan att gå med i någon av de många gruvpoolerna.

Här är vad en Bitcoin Miner gör

Fortfarande, innan vi grävar djupare, är det bättre att förstå vad Bitcoin är och vad som verkligen tar för att bryta en Bitcoin.

För det första är det erkännandet att Satoshi Nakamotos konsensus-av-arbete konsensusalgoritm förblir en revolutionerande teknik. Bitcoin är själv pionjär. Den första digitala tillgången som bevisar att ett system kan fungera utan mellanhand.

I Bitcoin-arrangemanget kan gemenskapen granska varje transaktion och samtidigt säkra nätverket. För varje hashhastighet kompenserar nätverket deltagarna automatiskt.

Det finns inga system men i stället är regler hårkodade i nätverket för att reglera dagliga utsläpp, eller hastigheter som krävs för att bryta en Bitcoin. Utsläppen regleras av nätverkets tillstånd. En stor faktor är nivån på deltagande mätt i hashgraden.

Hur mycket Bitcoin kan du bryta på en dag?

Hashfrekvensen bestämmer gruvproblem (justeras varannan vecka) vilket i sin tur avgör hur lång tid det tar för varje block att brytas och Bitcoin utfärdas. Ju högre hashfrekvens, desto högre svårighet och desto svårare är det att bryta en Bitcoin – det vill säga det kommer att ta fler gissningar för en Bitcoin-gruvrigg att hitta en nonce.

Men oavsett hashfrekvens och gruvproblem släpps varje block och 6,25 BTC ungefär var 10: e minut.

För att bättre förstå vad som går till Bitcoin-gruvdrift är det detta som händer varje gång Bitcoin bryts:

Bitcoin gruvdrift är gissningar. Det vill säga, det finns kryptografi som haskar transaktioner och det finns gruvarbetaren, revisoren, som försöker gissa valideringsvärdet för varje Bitcoin-block. Valideringsvärdet, som kallas en nonce, decipherar de fasta längderna, alfanumeriska strängar hashade av SHA-256-hash under gruvdrift. Vanligtvis är den oskiljbara strängen signaturen för varje block som bekräftar att alla Bitcoin-transaktioner som är lagrade i det blocket är sanna och inte dubbelt spenderade.

När en gruvarbetare decipherar algoritmen sänds den till andra gruvarbetare som också bekräftar blockets giltighet, slår konsensus och sedan går med i det nyligen bekräftade blocket i den längsta blockchainen. Den tid det tar för varje block att bekräftas eller den SHA-256-genererade strängen som ska avkodas är ungefär 10 minuter.

Som nämnts bestäms hastigheten för gruvdrift av Bitcoin av många faktorer inklusive nätverkets efterfrågan.